Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Főoldal / Iskoláink / Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája

Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája

Cím: 7100 Szekszárd, Szent István tér 15-17.
Telefon/fax: Tel.:74/510-173, Fax:74/316-913
Honlap: vendeglato.szekszardiszc.hu
E-mail: titkarsag@vendeglato.szekszardiszc.hu
Igazgató: Nagy Imre

A Vendéglátó Szakképző Tagintézmény szívesen vár miden tanulót, aki a turizmus vagy a vendéglátás terén képzeli el jövőjét. Iskolánk régi szakmai hagyományokkal bír. 1954 óta folyik vendéglátó tanulók képzése Szekszárdon, először Vendéglátó ipari iskolaként, majd Hunyadi Mátyás szakközépiskolaként működtünk, ezt követően 2008-től a Szent László Szakképző Iskola keretében. Célunk, hogy sokrétű, mély, jól használható tudást biztosítsunk tanulóinknak, akik a jövő vendéglátósai, illetve turisztikai szakemberei lesznek.

Mottónk egyben célunk is:

„A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.”
(Gundel Károly)

Korszerű, jól felszerelt tankonyhákkal, tanéttermekkel, cukrászati tanműhellyel rendelkezünk, ahol az elmélet mellett a mindennapi életben nélkülözhetetlen gyakorlatot is megszerezhetik tanulóink az iskola falain belül. Informatika termek, digitális táblák, jól felszerelt könyvtár segítik a tanulni vágyókat az ismeretszerzésben. Az iskolai életet színesítik a VIP Galériában szervezett kiállítások, szakkörök, versenyek és természetesen a diákközösséget jól összekovácsoló, jó hangulatú iskolai rendezvények (Diáknap, Szalagtűző, Szecskaavató) is. Jól tanuló diákjaink a Jövő Vendéglátóipari szakembereiért alapítvány jóvoltából pályázati támogatást is kapnak.

Iskolánkban 4 éves ágazati szakközépiskolai és 3 éves szakképző osztályok indulnak. A szakközépiskola lehetőséget biztosít az érettségi megszerzésére, továbbtanulásra, plusz egy év alatt szakma megszerzésére. A szakiskolában a 8. osztály elvégzése után azonnal a leendő szakmájukkal tudnak foglalkozni tanulóink, és 3 év alatt tudnak szakmát szerezni.

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva