Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Főoldal / Iskoláink / Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma

Az iskola

Cím: 7200 Dombóvár, Arany János tér 21.
Telefon: 74/565-040
Honlap: apaczai.szekszardiszc.hu
Email: titkarsag@apaczai.szekszardiszc.hu
Igazgató: Gaál János

Az iskola a működésére vonatkozó törvényi rendelkezések keretein belül, belső szabályzatai alapján, partnerekkel kötött együttműködési megállapodások szerint végzi oktató-nevelő munkáját. Kapcsolatot tart a fenntartóval, szülők közösségeivel, tanulói szervezetekkel, folyamatosan érzékeli és igényli a társadalmi kontrollt, arra reagál. A szakképzés fejlesztése érdekében figyelemmel kíséri a munkaerő-piaci igényeket, ezeket mind a nappali, mind a felnőttoktatás vonatkozásában beépíti képzési struktúrájába.

Olyan iskolát szeretnénk, amelyik dolgozóinak, tanulóinak, partnereinek biztonságot nyújt, a múlt értékeit megőrző, a személyiséget fejlesztő, szakmai végzettséget és továbbtanulást biztosító intézményként. Világos szabályok között együtt dolgozik felnőtt és diák, akik kreativitásra, fejlődésre és emberségre ösztönzik egymást.

Az iskola működésében elsődleges szempont az oktatás minősége - a minőség oktatása, ennek érdekében átfogó minőségbiztosítási rendszer alkalmazása. Az oktatásra érvényesnek tartjuk, hogy a minőség a szolgáltatásunk fontos tulajdonsága a felhalsználó - tanuló, szülő, munkaerőpiac és a társadalom - számára.

Az iskola vezetősége mérhető célokat tűz ki a megfogalmazott értékekkel összhangban, amelyeket rendszeresen felülvizsgál, és azokat elkötelezetten megvalósítja.

Kollégium:

Kollégiumunk az Apáczai Csere János Szakközépiskolával egy épületben és jelenleg közös igazgatásban van. A városban tanuló vidéki középiskolásoknak, ill. OKJ-s képzésen résztvevők számára nyújt elhelyezést.
A régi és az új épületrészben 110 férőhely van. Két éve kívül-belül megújult az épület keleti része. Ez a lány kollégiumi rész két szintjének teljes átépítését és a teljes bútorzat cseréjét jelenti.

A felújított részben 56 főt 2+2 ágyas szobákban tudunk fogadni, maximálisan kiszolgálva a tanulók kényelmét. Minden férőhelyhez külön internet és TV csatlakozási lehetőség van, melyet igénybe vehetnek a tanulók. A földszinten, a régi szárnyban is megfelelő, élhető körülményeket biztosítunk a jelentkezőknek.

A kollégium csendes környezetben tudja biztosítani a tanulás, a pihenés és a szabadidős tevékenységek feltételeit. Igyekszünk az érdeklődésnek megfelelően szervezni a programokat. A közösségi helyiségben van lehetőség közös együttlétekre, filmvetítésre, különböző foglalkozásra. Itt helyeztük el a 20 db számítógépet is, melyet a tanulók a felkészüléshez is használhatnak.

Az iskola sportudvarán és tornatermében, a kollégium konditermében napi rendszerességgel sportolnak a kollégisták. Futballoznak, kosárlabdáznak, röplabdáznak, de lehet teniszezni, strandröplabdázni, pingpongozni is.
A kollégiumi ellátás ingyenes, a diákoknak az igénybe vett étkezést kell kifizetniük, ami napi háromszori étkezést jelent.

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva