Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Főoldal / Iskoláink / Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Cím: 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 2-14.
Telefon: 06/74-529-333; Fax: 06/74-529-334
Honlap: adyendre.szekszardiszc.hu
E-mail: titkarsag@adyendre.szekszardiszc.hu
Igazgató: Juhász Gábor

Az iskola története 1928-ig vezethető vissza, amikor megalakult Szekszárdon az Ipari Tanonciskola. 1971-től az iskola a sokak számára még ma is ismert 505.sz. Ipari Szakmunkásképző Intézet nevet viselte. Az 505-ös már akkoriban is Tolna megye legnagyobb szakképző iskolája volt közel 2000 diákjával. Az iskola 1994-től 2007-ig az Ady Endre Középiskola nevet viselte.

2004-től nyelvi előkészítő képzés egészíti ki az iskolai profilt, 2006 szeptemberében elindult a divatiskolai képzés.
Iskolánk jelentős fejlesztések eredményeként 2007. augusztus 01-től a Szent László Egységes Középiskola, majd 2008. július 1-től 2015 július 30.-ig a Szent László Szakképző Iskola (TISZK) Székhely Intézményeként működött.

Elsődleges feladatunk továbbra is a műszaki szakemberek képzése. A szakközépiskola, illetve a szakiskola elvégzése után nyitva áll az út az érettségi, a szakmaszerzés és a továbbtanulás felé egyaránt. Szakképző évfolyamainkra már a nyolcadik osztály elvégzése után is várjuk a jelentkezőket. A 2011/2012. tanévben bevezettük kísérleti jelleggel a duális képzési formát két hiányszakma esetében (villanyszerelő, gépi forgácsoló). A 2012/2013. tanévben indult új típusú szakképző osztályainkban a 8. osztály után hozzánk jelentkező tanulók már a képzés elejétől fogva a választott szakmájukat gyakorolhatták.

A 3 éves szakképzés bevezetésének úttörőjeként első osztályunk 2013-ban végzett ebben a képzési formában. Iskolánk komoly tapasztalatokkal rendelkezik az új képzési formát illetően. Referenciaintézményként iskolai jó gyakorlataink országosan is elérhetővé váltak. Szakmai matematika és pályaorientációs jó gyakorlataink segítik tanulóinkat a számukra legkedvezőbb szakma kiválasztásában.

ÁGAZATI SZAKKÖZÉPISKOLA

A tanulók a 8. osztály után új típusú szakközépiskolai osztályokba jelentkezhetnek. A megjelölt ágazatokhoz betölthető munkakörök kapcsolódnak, amelyekkel az új típusú szakmai érettségi letétele után munka vállalható. Az érettségi vizsgára történő jelentkezésnek 2016.01.01-től feltétele lesz az 50 órás közösségi szolgálat teljesítése. Tanulóinknak sokféle helyszínt és területet kínálunk ennek teljesítéséhez.

A szakmai érettségi adott szakterületen további tanulásra jogosít, amelynek keretében különféle szakképesítések szerezhetőek minden ágazatban a sikeres érettségi után iskolánkban a korábbi szakirányú tanulmányok beszámítása esetén akár 1 év alatt. A beiratkozás feltétele az orvosi alkalmasság.

ÚJ TÍPUSÚ SZAKKÉPZÉS a szakiskolában

Szakiskolánkban a 2015/2016. tanévben is az új típusú szakképzésben indítjuk képzéseinket. A képzés keretében 8. általános iskolai végzettséggel rendelkezők 3 éves, szakmai vizsgára történő felkészítésbe kapcsolódhatnak be. Tanulmányaik során a szakképzés megkezdéséhez szükséges kompetenciákat és tudáselemeket a 9. évfolyam sikeres elvégzésével szerezhetik meg, szakmai gyakorlatukat az iskola tanműhelyeiben biztosítjuk. A tanulók a 9. évfolyam végén szintvizsgát tesznek. Ezt követően tanulószerződést köthetnek a gyakorlati oktatás céljából és a 10. évfolyamtól kezdve külső szakmai partnereinknél (gazdálkodó szervezetnél, egyéni vállalkozónál, stb…) teljesítik szakmai gyakorlataikat. A beiratkozás feltétele az orvosi alkalmasság.

Iskolánkban biztosítjuk a mindennapos testnevelés és sportolás lehetőségét. Igény, illetve a hiányszakmákban tanulóknak törvényi kötelezettségünk szerint biztosítunk tantárgyi korrepetálást, amelyek a tananyag elsajátításában, gyakorlásában nyújt segítséget. Sajátos nevelési igényű és tanulási nehézséggel küzdő tanulóink számára az utazó gyógypedagógus szolgálat szakemberei tartanak fejlesztő foglalkozásokat.

Intézményünkben működik a Felelős vagyok érted Alapítvány és a Diákélet Egyesület, amelyek segítségével támogatást tudunk adni a jól tanuló, illetve a rászoruló tanulóknak, sportolási lehetőségeket, versenyek nevezési díjait, kulturális rendezvények belépőjét finanszírozunk, kirándulásokhoz támogatást adunk.

Iskolánk saját konyhával és ebédlővel rendelkezik.

Az iskola területén található a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskola Szekszárdi Fiúkollégiuma, ahol akár 100 tanuló elhelyezése biztosított. A lányok az EÜSZT területén található Lánykollégiumban kaphatnak színvonalas szállást. A kollégiumban a tanuláshoz segítséget kapnak a fiatalok a nevelőtanároktól.

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva