Kövess minket:
Eseménynaptár
2019. december
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
4
5
8
9
10
11
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Nincsenek határok

Nincsenek határok

2019. december 02.

Negyven diák és négy kísérő tanár utazhatott még októberben Erdélybe a Határtalanul pályázatnak köszönhetően. Ady iskolánk tanulói egy hetet tölthettek kint, az élményekről pedig a napokban számoltak be az intézmény kollégiumának aulájában.

Hosszas előkészületek, előzetes ismerkedés Erdély kultúrájával, hagyományaival és egy kis terepszemle a földrajz atlasz segítségével. Így készült a nagy utazásra Ady iskolánk negyven tanulója és felkészítő tanáraik, akik október közepén a Határtalanul pályázatnak köszönhetően vehettek részt ezen a nem mindennapi kiránduláson. Hogy mit jelenthet egy ilyen utazás, azt az is bizonyítja, hogy több tanuló első alkalommal hagyta el Magyarország területét.

Az Erdélybe utazó csapatot rendkívül zsúfolt program várta. Nagyváradon megnézték a Püspöki Székesegyházat, de elutaztak Marosvásárhelyre is, ahol a Kultúrpalotát, valamint a Teleki Tékát tekintették meg. A csapat ezután Madéfalva felé vette az irányt, ahol koszorúztak is, majd Kolozsvár és Csíkszereda várt rájuk – utóbbi településen a Csíksomlyói Kegytemplomot nézték meg. Mindezek után Válaszút következett egy néprajzi gyűjtemény felkeresésével, majd a Bánffy-kastély csodái Bonchidán.

Az utazók elmondása szerint a fent felsoroltak szemkápráztató látványt nyújtottak, csakúgy, mint Erdély természeti csodái. A tordai sóbánya, a Tordai-hasadék, a Békás-szoros, a Medve tó, a Gyilkos-tó – ezek a helyek is csak arra vártak, hogy a csoport felfedezze őket. No meg persze a kürtőskalács árus is, hiszen ennyi gyaloglás, túrázás után fontos volt pótolni az energiaveszteséget.

Bár sűrű volt a program, a nagy utazás mindenkinek nagy élményt jelentett. Többen úgy fogalmaztak, hogy bíznak az ismétlésben, s szeretnének újra visszamenni Erdélybe.

Kapcsolódó képgaléria

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva