Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi technikus

Idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi technikus

2020. január 09.

Idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi technikus képzést hirdet szekszárdi Bezerédj iskolánk. Az új képzést a jelentkezők nyolcadik osztály, valamint érettségi után is választhatják. Piacképes szakma, kiváló nyelvtudás – sok más mellett ezekkel lesznek gazdagabbak azok, akik e szakma tanulása mellett teszik le a voksukat.

Idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi technikus képzést hirdetett szekszárdi Bezerédj tagintézményünk. A KERI azoknak a diákoknak ajánlja ezt a képzést, akik piacképes szakmát szeretnének tanulni, fejlesztenék nyelvtudásukat, szeretik az idegen nyelveket, kommunikatív és jó szervezők, emellett nyitottak, érdeklődők és szívesen vesznek részt csapatmunkában.

A szakra a 8. osztályosokat és az érettségivel rendelkezők jelentkezését egyaránt várják. Előbbiek 5 éves, valamint 1 év nyelvi előkészítő plusz 5 éves, utóbbiak 2 éves képzésben sajátíthatják el a szakmát. A tanulók a beszerzési, gyártási, értékesítési, munkaügyi, pénzügyi, számviteli folyamatok, valamint a projektmenedzsment bizonyos részeit német nyelven tanulják meg, így a munkaerő-piac világába történő belépéskor a tökéletes nyelvtudás szinte garantált.

Szerteágazó feladatok – német nyelven

Az idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi technikus kereskedelmi és gazdasági területen (beszerzés, gyártás, értékesítés) a felmerülő folyamatokat, illetve a munkaügyi, pénzügyi és számviteli feladatokat látja el német nyelven. Piaci és vásárlói adatokat elemez, árképzést készít elő, valamint a vevőkkel kötendő szerződéseket, árajánlatokat készít és felügyeli a megrendelések időben történő beérkeztetését, emellett pedig meghatározza a termékek és a szolgáltatások beszerzése kapcsán felmerülő mennyiségi igényeket. A fent felsoroltak mellett továbbá megtervezi az anyagok és az energia felhasználását a gyártási folyamat során, munkaerőigényt mér fel a vállalati célok, az értékesítési és gyártási terv figyelembevételével, munkaköri leírásokat és álláshirdetéseket készít elő, bér- és fizetés elszámolásokat készít, projekteket tervez, támogat, kiértékel és azokban aktívan részt vesz, munkafolyamatokat szervez és optimalizál emellett pedig megtervezi a marketing folyamatokat, akciókat.

Az idegen nyelvű ipari- és kereskedelmi technikus munkáját jó nyelvérzék, jó kommunikációs képesség, precizitás, együttműködési készség, szervezési és irányítási képesség, analitikus gondolkodás jellemzi.

 

A képzéssel kapcsolatban érdeklődni lehet az iskola honlapján, a https://bezeredj.szekszardiszc.hu/ oldalon a megadott elérhetőségeken, vagy személyesen az intézményben.

A nyitókép illusztráció, forrása: Pixabay. 

 

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva