Kövess minket:
Eseménynaptár
2020. január
H
K
Sz
CS
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
8
9
11
12
13
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Összes esemény ›

Főoldal / Hírek / Finomságok nagy lángon

Finomságok nagy lángon

2020. január 14.

VIP Flambé – Nők a Flambírozás művészetében, Szekszárdi Flambírozó és Gasztronómiai Verseny – MARCO POLO G.E.I.E. – Flambé Cup

A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája első alkalommal rendezi meg a VIP Flambé – Nők a flambírozás művészetében elnevezésű meghívásos versenyét, amelyre 2020. január 15-én, szerdán kerül sor a Fadd-Domboriban található Hotel Donauticában. A versenyen hat, csak leányokból álló csapat vesz részt, akiknek munkáját egy héttagú, csak hölgyekből álló zsűri fogja majd értékelni. A megmérettetés célja egy nívós, pincéreknek szóló országos verseny, egyben iskolánk első saját országos versenyének elindítása. A megmérettetés programfüzete letölthető innen. A rendezvényt a helyszínről élőben közvetítjük, emellett folyamatosan tudósítunk róla! 

Január 15-én, szerdán szinte szó szerint égni fog a hölgyek keze alatt a munka. Első alkalommal rendezi meg Vendéglátó iskolánk meghívásos versenyét, amelynek fővédnöke, Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára.

A verseny helyszíne a Fadd-Domboriban található Donautica Étterem és Hotel **** Superior, amely lenyűgöző kialakításával méltó környezetet biztosít a rendezvénynek. A szakmai megmérettetésen 25 év alatti pincér szakközépiskolás vagy vendéglátásszervező technikus szakirányokban tanuló leány tanulók vesznek részt az alábbi intézményekből:

  • Budapesti Komplex SZC Gundel Károly Szakképző Iskolája
  • Debreceni SZC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája
  • Felcsúti Letenyey Lajos Gimnázium Szakgimnázium és Szakközépiskola
  • Győri SZC Krúdy Gyula Gimnáziuma, Két Tanítási Nyelvű Középiskolája, Turisztikai és Vendéglátóipari Szakképző Iskolája
  • Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája
  • Veszprémi SZC Jendrassik – Venesz Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Az első helyezett részt vehet az olaszországi Gradoban megrendezésre kerülő “Le Donne nell’Arte del Flambè” 2020 – Nemzetközi Női Flambè Versenyen a Marco Polo G.E.I.E. támogatásának köszönhetően.

A háromfős, csak leányokból álló csapatok munkáját egy héttagú, szintén csak hölgyekből álló zsűri fogja értékelni, amely olyan neves szakembereket tudhat soraiban, mint Dr. Kovács Mihályné a zsűri elnöke, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Életműdíjasa, a Gasztronómia Követe, a szakma Nagykövete, Tóth Ágnes Gerbeaud Gasztronómiai Executive séf, Tischler Petra „Pro Gastronomia” díjas séf, Riedl Annamária újságíró, gasztroblogger, Vas-Guld Zsuzsanna egyetemi oktató, az „Alisca Borrend” tagja, Claudia Speri hotel manager, a Garda-tó Hoteleinek Szövetsége elnöke, valamint Huszti Gabriella hotel manager. 

A flambírozás az éttermi munka világában nagy szakmai tudást, gyakorlatot, jó ízlést, szépérzéket követel. A flambírozást a pincér végzi a vendég előtt, ami nagyban hozzájárul az éttermi élményekhez, hiszen az evés önmagában egy ünnep, aminek emelkedett hangulatát még inkább növeli, hogy a vendég jelenlétében, éttermi asztalánál készül el az, amit percekkel később elfogyaszthat. A megmérettetéssel tehát iskolánknak nemcsak egy nívós, országos verseny szervezése a célja, hanem a klasszikus gasztronómiai hagyományok felelevenítése is.

A rendezvényt a helyszínről élőben közvetítjük, emellett folyamatosan tudósítunk róla! 

A versenyről további részleteket az alábbi linken talál:

https://vendeglato.szekszardiszc.hu/flambe-verseny

 

 

  
  
© 2019 Szekszárdi Szakképzési Centrum / Minden Jog Fenntartva