Szekszárdi SZC I. István Szakképző Iskolája


Cím: 7030 Paks, Iskola u. 7.
Telefon/Fax: 75/311-278
Honlap:
iistvan.szekszardiszc.hu
E-mail: titkarsag@iistvan.szekszardiszc.hu
Igazgató: Czethoffer Gyuláné
2017.01.04.

A Paksi I. István Szakképző Iskola alapvetően a Paksi Atomerőmű, valamint a paksi és Paks környéki vállalkozások munkaerőigényét igyekszik kielégíteni. Mindenkori aktuális szakmaválasztékunkat éppen ezért a munkaerő piac igényeinek megfelelően próbáljuk összeállítani, különös hangsúlyt fektetve a hiányszakmák oktatására.
A paksi vállalkozásokkal rendkívül szoros együttműködésben állunk, hiszen a legtöbb gyakorlati képzőhelyünk közvetve, vagy közvetlenül a Paksi Atomerőmű részére dolgozik. Éppen ezért rendkívül magas követelmény és minőségi elvárások mellett sajátítják el tanulóink a szakma sajátosságait a képzési idő alatt.
Iskolánk rendkívül érzékeny a technikai és technológiai innovációra, ezért folyamatos résztvevői vagyunk a szakképzésben zajló pályázatoknak. Pl.: Decentralizált, TÁMOP.
Iskolánk diákjai számára minden évben több lehetőséget biztosítunk a legnagyobb, Magyarországon is telephellyel rendelkező cégek bemutatására.
Szakmai tapasztalatszerzés céljából az AUDI (győri), a MERCEDES (kecskeméti), a SUZUKI (esztergomi), a HANKOOK (dunaújvárosi) és a VIESSMANN (dombóvári) üzemegységébe szervezünk tanulmány utat.
Iskolánk volt tanulói közül többen helyezkedtek el sikeresen a győri AUDI-ban, valamint a dunaújvárosi HANKOOK-ban.