Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma


Cím: 7200 Dombóvár, Pannónia út 21.
Tel: +36-74-466-725
Fax: +36-74-466-732
Honlap:
esterhazy.szekszardiszc.hu
E-mail: titkarsag@esterhazy.szekszardiszc.hu
Igazgató: Bükösdi Olga
2017.01.04.

Az Esterházy Miklós Szakképző Iskola, Speciális Szakiskola és Kollégium nagy hangsúlyt fektet a hátrányos helyzetű tanulók felzárkóztatására, az alapvető kompetenciák biztos elsajátítására, IKT kompetenciák megszervezésére és az idegen nyelv tanítására. Részt veszünk a Kompetencia alapú oktatás megvalósításában, hogy szakiskolai tanulóinkat a legadekvátabb módszerekkel juttassuk el a szakmaszerzés alapjaihoz.
Rendkívül jó a kapcsolatunk a helyi vállalkozásokkal, így tanulóink több szakma esetében már 9. osztálytól a helyi vállalkozóknál sajátíthatják el a szakmai gyakorlat alapjait. A vállalkozók az építő szakmától kezdve a gépészeten és vendéglátáson át az élelmiszeriparig kiemelkedően jól felszerelt tanműhelyekkel várják tanulóinkat, ahol munkaruhát, étkezést, utazási bérletet és nem utolsó sorban ösztöndíjat biztosítanak a tanulóinknak.
Az itt dolgozó szakemberek éppúgy, mint az iskolában dolgozó nevelőink birtokában vannak azoknak a kompetenciáknak, amelyek elősegítik a szakiskolások különleges gondozási igényeinek kielégítését, biztosítják a sikeres szakmunkásvizsgára való felkészülést.