Honvéd Kadét 2018

2018.01.23.

Jelentkezési határidő: február 19. Részletek a plakát alatt!

A képzésről

A Honvéd Kadét képzés 2017 szeptemberében indult a Szekszárdi Szakképzési Centrumban. A Honvéd Kadét képzés egy szakgimnáziumi, négy éves képzési forma, amelynek végén a benne résztvevő diákok – a közismeretiek mellett – kötelezően a honvédelmi tantárgyakból is érettségi vizsgát tesznek. A képzés befejeztével az itt végzett tanulók - az érettségi mellett – Honvédelmi ügyintéző szakképesítést szereznek. A honvédelmi képzés egy komplett életpályamodellt kínál, amelynek első és egyik legfontosabb szakasza az alapképzés, de a jelentkezőket az elméleti oktatás mellett egy gyakorlati képzés is várja. A leendő kadétoknak lőgyakorlaton, kiképzéseken, laktanya- és reptérlátogatásokon kell részt venniük, emellett egy kötelező nyári gyakorlaton is.

Felvételi

A Honvéd Kadét képzésre jelentkezők elbeszélgetésen és fizikai felmérésen vesznek részt. A 8. osztályos jelentkezőknél az általános iskolából hozott 7. osztály év végi és a 8. osztály fél évi eredményeit (a testnevelésre kapott érdemjegyet kiemelten) vesszük figyelembe. Igény esetén minden lány és fiú tanulónknak biztosítunk kollégiumi férőhelyet.

Honvéd Kadét

A Honvéd Kadét képzésre már 2017-ben, a meghirdetés évében nagyon sokan jelentkeztek és bátran kijelenthetjük, igencsak ütős első csapat kezdte meg szeptemberben a tanulmányait. A lányokból, fiúkból álló kadétosztály egy nagyon jó közösség; kiállnak egymásért, tisztelettudóak, látni rajtuk, hogy nem csak azért döntöttek e pálya mellett, mert annak például jól cseng a neve. A honvéd kadétokat kiváló elméleti és gyakorlati oktatók tanítják. A közismereti és honvédelmi tantárgyak mellett a fiatalok alaki kiképzést kapnak, vívni tanulnak, és még hosszan lehetne sorolni, hogy mennyi mindent megtanulnak azért, hogy négy év után honvédelmi ügyintéző szakképesítést szerezhessenek.

Ha érdekel a honvédelem, egy percet se gondolkodj, mert megtaláltad az iskoládat! Érdeklődj tagintézményünkben, a Szekszárdi SZC Ady Endre Szakképző Iskolája és Kollégiumában személyesen, vagy a 0674/529-333-as telefonszámon, vagy küldj email-t az alábbi címre:
titkarsag@adyendre.szekszardiszc.hu

Jelentkezés

Ha most vagy 8. osztályos, akkor az általános iskoládon keresztül tudsz jelentkezni február 19-ig! Ha már nem vagy 8. osztályos, akkor minél előbb érdeklődj a fenti elérhetőségeinken, de legkésőbb február 28-ig!

Ne késlekedj! Jelentkezz!