Történelmet írtak!

2018.05.30.

A Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma leány röplabda csapata, a nemrég Budapesten, a BME Sportközpontban megrendezett Strandröplabda Diákolimpia Országos döntőjén vett részt – ahol a lányok vereség nélkül lettek ORSZÁGOS BAJNOKOK!

Lássuk, hogyan is ment végbe ez a csoda!

Az első három meccsüket szakadó esőben játszották végig a lányok, de jól alkalmazkodtak a körülményekhez, és mindegyiken győzni tudtak. Ahogy a torna izgalmai egyre fokozódtak, az időjárás is kegyesebb lett a perczeles lányokhoz. A döntőbe jutásért a veszprémi Lovassy Gimnázium csapatával küzdöttek meg Dudás Evelinék. Pontos, türelmes játékuknak köszönhetően itt is győzelmet arattak.

A döntő mérkőzés a szintén veretlen PTE, Babits Gyakorló Gimnázium, Szakgimnázium csapata ellen nem ígérkezett egyszerű feladatnak. Mindét csapat megérdemelten jutott a fináléba, ami nagyon izgalmas, színvonalas mérkőzést hozott. A Perczeles lányoknak koncentráltabb játékkal, pontosabb nyitásokkal sikerült megnyerniük az Országos Döntőt 21:17-re, így a bonyhádi lányok vereség nélkül lettek Országos bajnokok, amellyel intézményükben sporttörténelmet írtak. Ezzel minden eddiginél nagyobb sikert értek el iskolájuknak és Bonyhád városának.

Nemrég a Perczel fiú csapata is részt vett Budapesten a BME sportközpontban szervezett Röplabda Országos Diákolimpia Döntőjében. Ők is remekül játszottak a legjobb nyolc közé jutást eldöntő meccsen a későbbi győztes, s egyben Diákolimpiai Bajnok szarvasi Vajda Péter Evangélikus Gimnázium ellen kaptak ki.

A 2017/2018-as tanévben a középiskolák Röplabda Diákolimpiai versenyei lezárultak, ebben a sportágban idén ismételten Tolna megye legeredményesebb középiskolájának mondhatja magát a Szekszárdi SZC Perczel Mór Szakképző Iskolája és Kollégiuma.

Még egy, nagyon fontos infó: a csapatokat a nemrég az intézményben az év tanárának választott Máté Norbert edzette!

GRATULÁLUNK!

A diákolimpián készült képek megtekinthetők a Képgalériában.