Sajtóközlemény

2019.02.06.

A Szekszárdi Szakképzési Centrum 2017. január elsején kezdte meg a GINOP-6.1.2 számú, „Digitális szakadék csökkentése” című kiemelt projektben tevékenységét.

A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a munkavállalási korú népesség képzési, kompetenciafejlesztési lehetőségekhez való hozzáférését. A konstrukció alapvető célja a felnőtt lakosság körében a digitális írástudatlanság csökkentése, a digitális alapkompetenciák fejlesztése, ami hozzájárul a gazdaság versenyképességének növeléséhez.

Centrumunk ez idáig 64 képzést bonyolított le a megyében, Bonyhádon, Szekszárdon, Dombóváron, Pakson, Dunaföldváron, Tamásiban. Összesen 768 főnek oszthattunk ki tanúsítványt.

Igyekszünk a résztvevők igényeit teljes mértékben kielégíteni. Az oktatás végén mindenki a számára szükséges tudás birtokába jut, elégedetten, biztos tudással zárja a képzést. Ehhez hozzájárul, hogy szakképzett oktatóink lelkesen vesznek részt a programban, örömükre szolgál, hogy a hátrányos helyzetű, az alacsonyabban kvalifikált és az idősebb korosztály is nyitott a digitális világra, érzik a tudás szükségességét.

Fontosnak érezzük, hogy a megyében minél több állampolgárhoz eljussunk, ezzel is segítsük digitális kompetenciájuk fejlesztését. Főigazgatónk, Ábrahám Norbert javaslatára ezért a Szekszárdi Szakképzési Centrum megvalósított egy komolyabb eszközbeszerzést: vásároltunk egy mobil gépparkot, amely 15 darab laptopból, 1 nyomtatóból, 1 wi-fi routerből és 1 projektorból áll. A mobil oktatóterem lehetőséget ad arra, hogy eljussunk olyan településekre is, ahol ezek az eszközök nem állnak rendelkezésre, emellett arra is, hogy kis-, közép, vagy akár nagyvállalatoknál is meg tudjuk valósítani a képzéseket, olyan vállalatoknál, akik fontosnak érzik munkatársaik digitális kompetenciájának fejlesztését.

Meglátásunk szerint nagy szükség van az ilyen képzésekre a negyedik ipari forradalom, más néven az IPAR 4.0 korában, amikor egyre nagyobb hangsúly helyeződik arra, hogy például a digitalizáció, vagy digitális tudás, az automatizáció segítségével váljon még hatékonyabbá a termelés. Elképzelésink, céljaink megvalósításában partnerre leltünk a Schäfer-Oesterle Kft.-ben, akikkel már hosszú évek óta kapcsolatban állunk és további képzési terveink is vannak együtt. Jelen képzés 2019. januárjában indult és öt alkalommal ad lehetőséget a cég 9 csoportvezetőjének digitális tudása elmélyítésére. A résztvevőkre február 23-án vizsga vár, amelynek sikeres teljesítése esetén tanúsítványt fognak kapni.

Bővebb információ kérhető Szőkéné Pintér Emília felnőttképzési előadótól a 0670/502-7641-es telefonszámon, valamint a szokene.pinter.emilia@szekszardiszc.hu email címen.

A sajtótájékoztatón készült képek megtekinthetők a Képgalériában illetve az Instagramon.