Okosan használod a pénzed és mestere vagy a videókészítésnek?

2018.10.05.

Országos videó pályázatot hirdet a Magyar Államkincstár

Sajtóközlemény

A pénzügyi tudatosság fejlesztése érdekében videópályázatot hirdet a Magyar Államkincstár MesterVideó címmel. A program célja, hogy a Kincstár felmérje: mit gondolnak a diákok a megtakarításokról, az állampapírokról, valamint milyen pénzügyi ismeretekkel rendelkeznek.
Maximum két perc hosszúságú élő (egy vagy többszereplős) videók készítését várjuk a pályázóktól, amelyet a www.mestervideo-palyazat.hu honlapra tölthetnek fel.

A MesterVideó elnevezésű pályázatra az alább felsorolt korosztályban és témakörben várjuk a videókat.

Általános iskolások, felső tagozatos tanulók (5-8. osztály)

Téma: A megtakarítás! Mondd meg a tuti spórolós tippet! Egyáltalán létezik ilyen? Játszik még a malacpersely? Szavalj, énekelj, rappelj vagy egyszerűen csak mondd el, hogy mit jelent számodra a takarékoskodás!

Középiskolások (9-12. osztály)

Téma: Szerinted miért fontos, hogy a pénzügyekben otthon légy? Hogyan lehetne diáktársaid körében is népszerűvé tenni a pénzügyi jártasságot?

Felsőoktatási hallgatók (nappali tagozatos egyetemisták, főiskolások)

Téma: Ha lenne megtakarított pénzed, akkor állampapírt vennél-e? Hogyan ösztönöznéd az állampapír-vásárlást barátaid körében?

Bővebb információ a videó pályázat részleteiről a pályázat honlapján – a www.mestervideo-palyazat.hu honlapon – olvasható.