Közösen, előre

2019.01.29.

Magyarország piacvezető árufuvarozó vasúttársasága, a Rail Cargo Hungaria Zrt. öt évre szóló, a vasútszakmai képzés közös támogatását, illetve a partnerség erősítését célul tűző megállapodást kötött a Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával. Az együttműködést megerősítő dokumentumot a vállalat részéről Kotiers Román CFO, az Igazgatóság tagja és dr. Vincze Teodóra humánerőforrás igazgató, az intézmény részéről pedig Ábrahám Norbert, a Szekszárdi Szakképzési Centrum főigazgatója, illetve Gaál János, a tagintézmény vezetője látták el kézjegyükkel.

A Rail Cargo Group magyarországi leányvállalata az együttműködés keretében kívánja vonzóvá tenni a középiskolás tanulók számára a vasútszakmát, azon belül is a kulcsmunkaköröket, illetve megismertetni a vállalat munkáltatói értékeit. A megállapodás részeként a Rail Cargo Hungaria lehetőséget biztosít többek között arra, hogy a tanulók tudásukat a gyakorlatban is kamatoztathassák – például kötelező nyári gyakorlatukhoz helyet biztosít –, közreműködik az intézmény szakmai anyagainak összeállításában.

A Szekszárdi SZC Apáczai Csere János Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumának az elmúlt tanévben már volt tanulmányi kapcsolata a Rail Cargo Hungariával, melynek keretében kocsivizsgálókat képeztek és vizsgáztattak. Az oktatás egyedi szerződés alapján országos beiskolázású volt, és jelentős sikerrel zárult. Az ebben elért eredmények jó alapot biztosítanak a most aláírt öt éves együttműködésnek.

Az együttműködés aláírásán készült képek megtekinthetők a Képgalériában illetve az Instagramon.